Actie sportjournalisten tegen SVB opgeschort

De sportjournalisten van de diverse Surinaamse media hebben de actie die zij in het afgelopen weekend gevoerd hebben tegen de Surinaamse Voetbalbond (SVB) per gisteren opgeschort. Dit maken de sportjournalisten bekend middels een communiqué. Middels een brief hadden de sportjournalisten de SVB gevraagd om sancties te treffen tegen Ronald Kwassie, de ondervoorzitter van Inter Moengo Tapoe. Kwassie had sportjournalist Quaraisy Nagessersing van QN Sports zeer onheus bejegend en ook bedreigd.
De SVB heeft Kwassie en het bestuur van Inter Moengo Tapoe op woensdag 1 februari gehoord. Hoewel er nog geen officiële verklaring van de SVB is uitgekomen ten aanzien van een eventuele sanctie, vinden de sportjournalisten toch wel dat de SVB het eindelijk heeft gedurfd  om actie te ondernemen tegen Kwassie, die  zich in het verleden vaker op een ontoelaatbare manier heeft gedragen. ‘Dit handelen van de SVB maakt onze actie al tot een succes.’
Om het voetbalpubliek niet langer van informatie te onthouden, is de actie opgeschort. Dit houdt in dat de media weer als vanouds SVB-nieuws in hun programma’s zullen opnemen. De sportjournalisten zullen in de toekomst onsportief en onacceptabel gedrag van wie dan ook, niet onbestraft laten. ‘Onze dank gaat uit naar de vele sportliefhebbers, die ons op welke manier dan ook hebben ondersteund’, schrijven de sportjournalisten.

Geef een reactie

error: Kopiëren mag niet!