Anderhalf jaar cel geëist tegen medepleger

Albert A., die reeds op vrije voeten is gesteld, hoorde gisteren een straf van anderhalf jaar tegen zich eisen.  Officier van justitie Duncan Nanhoe achtte medeplichtigheid wettig en overtuigend aanwezig en verzocht de rechter de  gevangenneming van de verdachte. Albert wordt ervan verdacht op 22 augustus 2009 in het district Commewijne te Tamanredjo een gewapende roofoverval te hebben gepleegd. De openbare aanklager gaf aan dat deze verdachte in Commewijne woonachtig is, dus heeft hij de rovers de nodige informatie verschaft. Hij zou de criminelen hebben verwittigd over de waakhonden van de benadeelde. Voordat de verdachten hun snode daad zouden plegen, hebben zij de honden van de benadeelde uitgeschakeld, door ze te vergiftigen. In deze zaak is de verdachte F. reeds veroordeeld. Als bewijs nam de officier van justitie de verklaring van de getuige F. en G. Deze twee personen hebben de verdachte gezien op het moment toen het feit gepleegd werd. De verdachte ontkent het feit te hebben gepleegd.
Advocaat Irvin Kanhai betoogde dat er in eerste instantie geen aangifte was gedaan in deze zaak. De verdachte werd door deze rechter op vrije voeten gesteld op 27 oktober 2011. De raadsman haalde aan hoe politiemannen te werk gaan. Volgens hem is de werkwijze van de politie onbegrijpelijk. Kanhai gaf aan dat 5 van zijn cliënten die wegens moord waren veroordeeld, door het Hof in vrijheid zijn gesteld. De oorzaak hiervan is dat verbalisanten geen goed onderzoek verrichten. De advocaat verzocht de rechter om zijn cliënt vrij te spreken van de gehele tenlastelegging.
Rechter Alida Johanns stelde deze zaak uit naar 26 april. Op die dag krijgt de verdachte het laatste woord en zal de rechter vonnis vellen.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!