Tatoeages een trend vanaf de jaren ’80/’90 die zich blijft voortzetten

Sinds de mensheid bestaat gebruikt de mens tatoeages op het lichaam. Risthy Ramsaran zegt in een interview met presentator Faried Pierkhan van het RBN-programma Kal Aaj Aur Kal, dat het vanaf de jaren ’80/’90 een trend is geworden om een body tattoo of een body piercing te plaatsen. Hij geeft daarbij aan, dat de trend zich blijft voortzetten.

Ramsaran geeft te kennen, dat het meestal zo is, dat de klanten de designs online zien, bij andere of bij een top idool en dan een soortgelijke tatoeage willen laten plaatsen. Sommige klanten laten bijvoorbeeld de naam van hun partner of kinderen plaatsen.

De prijs

Het eerste wat de klanten vragen is de prijs van de tatoeage. Ramsaran zegt, dat de prijs afhankelijk is van de grootte van de type designs, de moeilijkheidsgraad en het soort materiaal dat gebruikt moet worden. De gemiddelde prijs is tussen SRD 1.000 tot SRD 12.000. Aan Ramsaran werd gevraagd of hij ooit SRD 12.000 heeft verdiend aan een tatoeage, hierop antwoordde hij “ja”. Ook werd hem in het interview gevraagd of het weleens voorkomt dat men na enige tijd zo’n dure tatoeage wil laten verwijderen. Ramsaran: “Tatoeages van zo’n bedrag zijn meestal tatoeages die op een hele arm worden geplaatst. Het is dus een weloverwogen beslissing die zo’n klant heeft gemaakt.”

Volgens de tatoeage specialist komt het wel vaak genoeg voor dat mensen een tatoeage laten plaatsen, die ze na verloop van tijd willen laten verwijderen. Tatoeages zoals ‘I love you’ met de naam van de partner. Ramsaran zegt dat ze geen tatoeages verwijderen, in de zin dat ze geen tatoeages weg laseren. Het design wordt volgens hem anders gemaakt, de tatoeages worden gecamoufleerd. 

‘Altijd geweest in tekenen’

Ramsaran zegt, dat hij altijd goed is geweest in tekenen, dat was vooral te merken op school. Hij besloot plotseling op een dag te starten met tatoeages. Dit vak heeft hij voor een groot deel online geleerd. “Ik heb ook een medische achtergrond, ik ben een verpleegkundige van huis uit. Mocht er wat mis gaan met een tattoo of piercing dan kunnen we dat altijd opvangen, omdat we weet van zaken hebben.”

De tatoeage specialist gebruikt de kleur zwart-grijs het meest voor zijn tatoeages. Volgens hem zijn tatoeages van deze kleur duurzamer en kwalitatiever. “Kleur vervaagd altijd na een poos. Het kan niet tegen hitte, een tropisch klimaat. Vooral delen waar het lichaam wordt blootgesteld aan zonlicht. De kleur ‘wit’ wordt meer gebruikt voor de highlights.” 

Gespecialiseerd in ‘fine lining’

Ramsaran zegt verder in het interview, dat hij gespecialiseerd is in ‘fine lining’, het gaat dus om super dunne lijnen. De klantenkring die hij aantrekt komt dus voor designs met fijne lijnen zoals bloemen, namen en geboortedata. De klanten bestaan voor 60 procent uit vrouwen en 40 procent uit mannen. De gemiddelde leeftijd van de klanten ligt tussen 18-40 jaar.

Hoe lang blijft een tatoeage?

“Het hangt ervan af op welke plekken je het plaatst. Sommige plekken raden we af. Bij de binnenkant van de arm of bij de vinger, of laag bij de pols. Die delen van de huid binden geen inkt, waardoor het heel snel zal vervagen.” Ook geeft Ramsaran aan, dat de nazorg heel erg belangrijk is. “Dat krijgen ze mee van ons door middel van een brochure. Een tatoeage gaat minstens 10 jaren mee. Eigenlijk levenslang, maar je huid verouderd ook.” De meest extreme plekken waar mensen een tatoeage laten plaatsen, is bij de genitaliën, zegt Ramsaran tot slot.

SK

error: Kopiëren mag niet!