Van den Bergh, Doksenclub: “Eieren op de haven nog steeds niet afgestaan”

Gerard van den Bergh, eigenaar van de Doksenclub, zegt dat de eieren die al ruim een week op de haven zijn, nog steeds niet aan hem zijn afgestaan. Eerder liet hij weten, dat de rechter heeft bepaald, dat het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de eieren moet teruggeven aan het bedrijf op straffe van euro 20.000 per dag. De ondernemer zegt dat die dwangsom al woensdag 26 januari is ingegaan.

Volgens Van den Bergh kon zijn lading niet worden afgegeven, omdat als reden het risico voor vogelgriep werd opgegeven. De rechter ging daar begin deze week niet in mee en besliste anders. Uit internationale rapporten die hij ter inzage kreeg vult Van den Bergh aan “dat de Europese Unie een zone van 3 kilometer hanteert wat ruim voldoende is om vogelgriep tegen te gaan.”

Hij onderstreept, dat “eieren buiten die 10 kilometer wereldwijd mogen worden geëxporteerd.” Samenvattend stelt de ondernemer, dat zijn lading gezonde eieren bevatten. 

RB

error: Kopiëren mag niet!