De marginalisering en het ontzuilingsproces: NPS-VHP

NPS/VHP: het volk begrijpt ons niet!
Uit analyse en evaluatie is gebleken dat de huidige oppositionele politieke leiders van de NPS en VHP, met hun beschikbare forum het politiek-maatschappelijke vraagstuk niet hebben kunnen bijsturen.
Er is duidelijk een ‘electoraal verlies” merkbaar. Deze combinatie heeft gedurende een te lange periode verkeerde prioriteiten gesteld. “Het volk begrijpt ons niet”, zeggen zij. Dus, het probleem moet duidelijk worden geherformuleerd; tenminste indien men het probleem alsnog wil oplossen; en als men toch nog een rol van betekenis wil spelen bij de komende algemene en vrije verkiezingen van 25 mei 2020.
Om het vraagstuk dat aan de orde is op te lossen is een methodologische systematiek en bovenal bijzonder creatief- denkwerk nodig. Het is intellectueel puzzelen bij uitstek. Het kent geen mechaniek dat automatisch tot positief resultaat voert. Noch bestaat het uit willekeur. Het bestaat uit het voortdurend expliciteren van dilemma’s en het beredeneerd daaruit kiezen. Het bange gevoel zegt ons dat de huidige (NPS/VHP) oppositionele leiders met hun forum niet bij machte zijn de juiste puzzels zinvol bij elkaar te leggen.
Staat beschadiging
De Groene en Oranje politieke leiders: weet u hoeveel tijd ue hebt gehad, om het boven geconstateerd politiek vraagstuk op te lossen? Geluiden zoals: 1- het Surinaamse Volk wordt steeds armer. 2- beleid is vastgelopen. 3- onderwijs wordt steeds slechter. 4- gezondheidszorg deugt niet. 5- corruptie faciliterend-beleid. 6- verspillend-beleid. 7- het Surinaamse Volk is een mislukte, enz; Wishful thoughts’, die de status krijgen van waarnemingen.
Het is begrijpelijk; de Menselijke verbeeldingskracht is vaak te groot om zulke denkfouten te vermijden en te klein om ze te herkennen.
Toch mijne heren en dames, tegenstanders (NPS-VHP+) van het huidig regiem, de hierboven aangehaalde “ alternatieve feiten” , zijn allemaal beredeneerde verzinselen. Niet zelden worden dit soort waarnemingen door de tegenstanders (NPS/VHP+) van het huidige regiem slecht geformuleerd, met één of meerwaarde oordelen, vage begrippen, , suggestieve verbanden en zonder voldoende toetsing mogelijkheden. Dit alles heeft alleen maar als doel ons land, de Surinaamse samenleving schade te berokkenen, te isoleren en van de wereldgemeenschap te doen verdwijnen van de economisch-financiële wereldkaart, om letterlijk ons volk te verarmen. Ook moeten de verschillende ondernomen “destructieve acties” door de” VHP/NPS+” richting onze financiële Instellingen en nationale bedrijven vermeld worden. Allemaal zaken die als doel hebben het sociaal, maatschappelijk- economisch leven te ontregelen.
Kortom, dit alles heeft te maken met wat wij kunnen karakteriseren als het voornemen om de staat te beschadigen. Het is te begrijpen dat de huidige politieke tegenstanders (NPS/VHP+) van de regering niet te vinden zijn om de nodige ondersteuning te geven op weg naar vooruitgang. Voor wat dit deel betreft is het algemeen bekend dat de huidige oppositionele politieke partijen (NPS/VHP) een slecht ontwikkelde maatschappelijke oriëntatie op na houden. Zij vertolken immers steeds en overal een stemming van vrees en achteruitgang, gekoppeld aan chaos.
Beleidsmatig zitten wij goed
Wij kunnen gerust stellen dat de wijze van aanpak door de huidige Regering zoals de organisatorische perfectie met betrekking tot het herstel-en stabilisatie programma waarvan de successen al zichtbaar zijn ertoe geleid heeft dat de nationale productie op gang begint te komen. De Surinaamse samenleving is nu eind 2018 / begin 2019 op het juiste spoor en wel op het spoor van: Economische groei! Tot slot; Het Comité voor modernisering wenst de totale Surinaamse samenleving een succesvol 2019 toe waarbij we kunnen in een rechtvaardige Surinaamse samenleving, gericht op welvaart en welzijn voor het totale volk.
Comité voor Modernisering
E. Castelen

error: Kopiëren mag niet!