Nederland is een succesvol land

Journalist Matthijs Bouwman: “Nederland is op een na beste land ter wereld, en hard op weg om de nummer een (Zwitserland) van de troon te stoten. er zijn verschillende gezaghebbende ranglijsten om te bepalen wat het beste land van de wereld is. Sommige wegen vooral de economische kracht, andere juist welzijn en geluk.
Wetenschappers maken bij het onderzoek gebruik van belangrijke gegevens afkomstig van onder andere de verenigde naties, WHO, de Wereldbank en andere grote internationale organisaties.
Bouwman maakt jaarlijks een combinatie van de lijst, de ranglijst der ranglijsten. In de editie van 2018 is Nederland weer tweede, achter Zwitserland, maar terwijl de score van Zwitserland daalt, stijgt die van Nederland.
De top tien van beste landen zijn:
1.Zwitserland
2.Nederland
3.Denemarken
4.Finland
5.Duitsland
6.Zweden
7.Ierland
8.Verenigd Koninkrijk
9.Oostenrijk
10.Noorwegen.
Nederland scoort goed op vrijwel alle internationale ranglijsten. Op de Global Competiveness index van het World Economic forum heeft Nederland, na de verenigde staten, Zwitserland en Singapore de meest concurrerende economie.
Het tijdschrift Maarten schrijft in februari 2017: “….als wij Wilders en Baudet mogen geloven, drijven immigratie en Brussel (Europese Unie) Nederland naar de rand van de afgrond. In werkelijkheid is Nederland al decennia een van de rijkste en gelukkigste landen ter wereld. Het gaat Nederland nu beter dan 25 jaar geleden.
Op het vlak van infrastructuur (wegennetwerk, fietspaden, wandelpaden) en elektriciteitsnetwerk is Nederland veruit de beste. Op het gebeid van bruggen bouwen, watermanagement is Nederland nummer 1 van de wereld. Het droog houden van de Amerikaanse wereldstad New York, is voor een belangrijk deel het werk van Nederlandse ingenieurs en Nederlandse technische bedrijven.
Op het gebied van tuinbouw, kassenteelt , bloementeelt en vlees- ,zuivelindustrie ( melk, vlees, boter en kaas) is Nederland een top-producent en top exporteur.
De kwaliteit van medische zorg , medicijnen voorziening, zorgstelsel , sociaal vangnet , sociale zekerheidsstelsel en het ziektekostenstelsel worden eveneens zeer hoog gewaardeerd. Nederlanders staan bekend als meest vrijgevig voor goede doelen wereldwijd. Nederland is ook een van de minst corrupte landen ter wereld.
Democratie, rechtsstaat, het rechtssysteem, rechtsbedrijf, rechtsspraak scoren zeer hoog op de wereldranglijsten.
maar…is God uit Nederland verdwenen?
Maxpam schrijft in HP/de Tijd van 25 december 2018 hierover het navolgende: “..voor het eerst hoort een meerderheid van de Nederlanders niet bij een religieuze groepering, zo maakt het CBS onlangs bekend. Wereldwijd neemt het aantal gelovigen nog altijd toe, maar Nederland is in rap tempo aan het seculariseren. Kerken maken plaats voor voetbalstadions, de eredivisie is de nieuwe hoogmis! ..”
Beatrice de Graaf, hoogleraar aan de universiteit van Utrecht zegt in Volkskrant: “….ik krijg beurzen, prijzen en erkenning voor mijn wetenschappelijk werk, maar zeg je in Nederland: en ik geloof ook nog in God, dan word je weggehoond…”
Bronnen: Gerard Driehuis in www.welingelichte kringen.nl
www.maartenonline.nl
HP/de Tijd 25 december 2018.
jelle dijkstra in https:// wnl.tv
Leendert Doerga

error: Kopiëren mag niet!