Soren Opti speelt tegen nummer 1 van de wereld

Soren Opti
Soren Opti
De Surinaamse badmintonner Soren Opti begint zijn Olympisch avontuur in Rio tegen de nummer 1 van de wereld, Lee Chong Wei, uit Maleisie. Donderdag om 08.55 uur kruist hij de degens tegen Wei in het Riocentro hal. Het is bekend dat mensen met een wild card of lagere ranking, meteen tegen de sterkste spelers uitkomen. Opti, de nummer 381 op de wereldranglijst, heeft meteen de nummer 1 van deze lijst geloot. ‘Ik zie het als een eer om in mijn eerste wedstrijd meteen tegen Wei te spelen. Hij betekent heel veel voor deze sport en zijn land de laatste jaren. Ik wil gewoon de positieve uit deze strijd uit halen en ga voor het beste’, zegt Opti.
De voorronde bij badminton wordt gespeeld in een poule van 3 spelers. Vrijdag speelt Opti zijn tweede tevens laatste wedstrijd. Tegenstander is Zi Lang Derek Wong uit Singapore, de nummer 55 van de wereldranking. Deze wedstrijd vangt aan om 10.45 uur. ‘Wong is ook een van de betere spelers, maar ik heb meer kans tegen hem. Ik ga proberen zoveel mogelijk punten te pakken’, geeft Opti aan over deze wedstrijd.
Trainer Irfan Djabar zegt dat bij een loting je alles kan verwachten en je moet het accepteren. ‘Ons plan is om zoveel mogelijk punten te maken in de wedstrijden’, geeft Djabar realistisch aan.

error: Kopiëren mag niet!