Eindelijk eerbetoon aan politie-inspecteur Herman Gooding

Eindelijk postuum eerbetoon aan PolitieLiever te laat dan nooit. Politie-inspecteur Herman Gooding werd 26 jaar geleden op brute wijze vermoord in de uitoefening van zijn taak. De nieuwbakken voorzitter van de Politiebond heeft in deze voor de familie pijnlijke zaak een goede stap gedaan. Tijdens de herdenkingsdienst in de Heilige Familiekerk heeft bondsvoorzitter Raoul Hellings de overleden politie-inspecteer geëerd met de ‘Medal of Honor & Excellence’.
Gooding werd op 5 augustus 1990 op brute wijze om het leven gebracht. Zijn lijk werd niet ver van het Monument van Gevallenen aangetroffen. Hij was meermalen in het hoofd geschoten. Sprekers bij de dienst hebben meermalen verwezen naar de integriteit van Gooding. Voor de woordvoerder van de Stichting 8 december 1982, is Gooding een held. Gooding was toentertijd bezig met een onderzoek naar de slachting te Moiwana. De moord op Gooding is tot op heden niet onderzocht. Zijn familie legde de moordenaars van Gooding ‘in Gods Handen’.
Bij de ceremonie heeft Hellings namens de Politiebond spijt betuigd voor het leed dat Gooding en zijn familie is aangedaan. Hij sprak over het in ere herstellen en Gooding die plaats toekennen die hij verdient. Deze handeling van de Politiebond is bijzonder gewaardeerd en met een applaus ontvangen. Het wachten is nu op een strafrechtelijk onderzoek en de berechting van de daders.

error: Kopiëren mag niet!