De rapvete tussen Drake en Kendrick Lamar uitgelegd

Het langst durende rapgevecht tussen de twee hiphoptitanen bereikte dit weekend zijn climax met een aantal vernietigende nummers. Het zijn een paar drukke, verbaal beledigende dagen geweest voor de rapgame.

Twee van de grootste sterren – de commercieel onstuitbare Drake en de veelgeprezen Kendrick Lamar – gingen voor elkaars halsstarrigheid in concurrerende diss-tracks en lieten ze vallen als zoveel dubbelzinnigheden. Onderweg hebben ze elkaars kinderen, families, partners, andere rappers (dood en levend) en zelfs Taylor Swift in hun strijd gesleept, zodat niemand veilig is voor hun lyrische bitterheid.

Hoewel Drake en Lamar ooit wederzijds respectvolle collega’s waren, die samenwerkten aan moderne klassiekers als ‘Poetic Justice’ en ‘F—in’ Problems’, hebben de zaken een behoorlijke wending genomen. Hoewel hun relatie in de loop der jaren bekoelde, werd het ronduit kil met de release van “First Person Shooter” in oktober 2023, een duet tussen Drake en medekandidaat voor de beste rapper ter wereld, J.Cole.

Lamar richtte zich recht onder de gordel en richtte zich rechtstreeks tot Drake’s (voorheen geheime) zoon Adonis, zijn moeder en een vermeende geheime 11-jarige dochter. Lamar klopte ook dat Drake talloze plastische operaties heeft ondergaan, gok- en pilverslaving heeft, dat hij nog meer verborgen kinderen heeft, en beweert dat hij vanuit zijn landhuis een bende voor sekshandel leidt en dat zijn kamp vol zit met pedofielen.

error: Kopiëren mag niet!