Twee illegale Guyanese vissers op houten SK vissersboot aangehouden

Een gemengd team van de politie en de Marine van het Nationaal Leger hebben in de vroege ochtend van woensdag 12 juni de twee vissers C.P. (24) en R.M. (38) van Guyanese afkomst ter hoogte van de samenvloeiing van de Suriname- en de Commewijnerivier aangehouden. 

De agenten signaleerden omstreeks 05.00 uur een groen houten SK vissersvaartuig met vier bemanningsleden op de rivier die uit de richting van Gabadoe voer. 

De kapitein van het vaartuig werd tot stoppen gesommeerd, waarbij hij bij een uitgevoerde controle geen bescheiden van het vaartuig en de visvergunning kon overleggen.Volgens hem  waren de documenten bij de eigenaar. 

De kapitein D.S., ook van Guyanese afkomst, en het andere bemanningslid van Surinaamse afkomst beschikten wel over hun bescheiden. De twee andere bemanningsleden C.P. en R.M. konden geen bescheiden overleggen, aangezien zij illegaal Suriname zijn binnengekomen.

De kapitein en de bemanningsleden werden samen met het vissersvaartuig gedirigeerd naar de aanmeersteiger van Nieuw-Amsterdam, waarna C.P. en R.M. hangende het verdere onderzoek ter voorgeleiding zijn overgebracht naar de basis van de Maritieme politie.

error: Kopiëren mag niet!