China: Controverse na ontdekking dat water van China’s hoogste waterval uit pijpleiding komt

Een controverse over een waterval is in China uitgegroeid tot een storm op social media. Een wandelaar plaatste een video waarop te zien is dat het water van de Yuntai Mountain Waterfall – China’s hoogste ononderbroken waterval – uit een pijp komt die hoog in de rotswand is gebouwd.

Exploitanten van het Yuntai-toeristenpark zeiden, dat ze de “kleine verbetering” hadden doorgevoerd tijdens het droge seizoen, zodat bezoekers het gevoel zouden hebben dat hun reis de moeite waard was geweest.

De video kreeg meer dan 14 miljoen views op Weibo en bijna 10 miljoen views op Douyin – wat zoveel ophef veroorzaakte dat lokale overheidsfunctionarissen naar het park werden gestuurd om onderzoek te doen, aldus de staatsomroep CCTV.

Parkfunctionarissen vertelden CCTV dat het water dat ze gebruiken om water in de watervallen te pompen bronwater is, en voegden eraan toe dat het het natuurlijke landschap niet beschadigt.

error: Kopiëren mag niet!