Sinner wordt de eerste Italiaanse nummer 1 op de wereldranglijst, de Franse Open-kampioen Alcaraz schuift Djokovic voorbij naar de tweede plek

Jannik Sinner heeft geschiedenis geschreven door als eerste Italiaanse man de nummer 1-positie op de wereldranglijst te bereiken, waarmee hij Novak Djokovic vervangt. De 22-jarige Sinner won dit jaar zijn eerste Grand Slam-titel op de Australian Open en bereikte de halve finales van de French Open.

Carlos Alcaraz, de uiteindelijke winnaar van de French Open, versloeg Alexander Zverev in een spannende vijfsetter en schoof hiermee Djokovic voorbij naar de tweede plek. Alcaraz, 21 jaar oud, behaalde hiermee zijn derde Grand Slam-titel. Djokovic moest zich vanwege een knieblessure terugtrekken uit het toernooi.

Verder keerde Alex de Minaur terug naar de Top 10, terwijl Stefanos Tsitsipas, de runner-up van 2021, naar de 11e plaats zakte. De nieuwe ATP-ranglijst bepaalt ook grotendeels de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Parijs.

error: Kopiëren mag niet!