Max Verstappen Wint Spannende Grand Prix van Canada

Max Verstappen van Red Bull behaalde een spannende overwinning in de Grand Prix van Canada, die werd gekenmerkt door wisselende nat-droogomstandigheden. Het weer speelde een cruciale rol, met wisselende natte en droge periodes. In de laatste tien ronden vochten vijf wagens om de leiding. Na een safety car-periode maakte Verstappen een beslissende herstart en nam de leiding. McLaren’s Lando Norris leidde eerder, maar verloor telkens de leiding door later te stoppen dan Verstappen. Hij eindigde uiteindelijk als tweede. George Russell (Mercedes) verzekerde zich van de derde plaats door Lewis Hamilton in de laatste ronden in te halen. Verstappen’s zesde overwinning in negen races vergroot zijn voorsprong in het kampioenschap op Ferrari’s Charles Leclerc met 56 punten. De laatste elf ronden waren spannend met strategische bandenkeuzes en safety car-interventies die drama aan de race toevoegden.

error: Kopiëren mag niet!