Schoolgaande moeders kunnen brood verdienen met binden angisa’s

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken reikte zaterdag 8 juni certificaten uit aan 12 schoolgaande moeders die deelnamen aan de training ‘Bindwijze in Fosten Angisa (Tai Angisa)’, georganiseerd door NAKS.

Deze training, bedoeld om culturele praktijken te integreren in alternatieve werkgelegenheid, biedt flexibele werktijden en locaties. Hierdoor kunnen moeders thuis als ondernemers werken en tegelijkertijd voor hun kinderen zorgen en hun schoolopdrachten uitvoeren.

Directeur Jeugdzaken Genti Mangroe benadrukte dat het binden en verkopen van Afro-Surinaamse hoofddoeken economische waarde toevoegt en de culturele traditie in stand houdt. Mangroe riep de nieuwe angisa-binders op om in te spelen op de vraag naar hoofddoeken tijdens Keti Koti. Onderdeel van het project is ook het bevorderen van gendergelijkheid en het versterken van culturele identiteit binnen de gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!