President Santokhi met delegatie vertrokken naar de Bahama’s voor bijeenkomst met Afreximbank

President Chandrikapersad Santokhi is maandagochtend 10 juni met een delegatie vertrokken naar de Bahama’s om deel te nemen aan de 31 Afreximbank Annual Meetings en de derde editie van het AfriCaribbean Trade and Investment Forum (ACTIF) op 12, 13 en 14 juni. Het staatshoofd zal ook bilaterale gesprekken voeren met diverse staatshoofden, hoge functionarissen en de president en voorzitter van de Raad van Bestuur van Afreximbank, professor Benedict Oramah.

De leiders van beide continenten zullen de belangrijke routes voor economische welvaart tussen Afrika en het Caribisch gebied bespreken en uitzetten. Het ACTIF-forum heeft als doel de discussies en initiatieven die eerder zijn gestart verder te verheffen en uit te breiden. Suriname heeft twee jaar geleden op Barbados bij de eerste vergadering van de AfreximBank de samenwerkingsovereenkomst medeondertekend. Het is nu ter ratificatie voorgelegd aan het parlement. 

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking, die met de president meereist, zegt dat het doel van de AAM en ACTIF op de Bahama’s is om de samenwerking tussen het Caribisch gebied en Afrika, met name met de AfreximBank, te verstevigen en te intensiveren.

De belangrijkste ontmoeting op de Bahama’s zal die zijn tussen president Santokhi en de president van AfreximBank. Deze laatste zal nog voor het einde van het jaar een bezoek aan Suriname brengen.

“Voor ons land is het belangrijk om ons goed voor te bereiden op een veranderende economie en samenleving als gevolg van olie- en gasontwikkeling. Dit is een onderdeel van die voorbereiding, waar we dus praten met verschillende potentiële investeerders en financiële instituten, evenals de relatie tussen Suriname en de Bahama’s, en natuurlijk de historische context tussen het Caribisch gebied en Afrika”, benadrukt Ramdin.

error: Kopiëren mag niet!