Iran: President Ebrahim Raisi komt om leven in helikoptercrash

De De Iraanse president Ebrahim Raisi is om het leven gekomen bij een helikopterongeluk. In slecht weer stortte zijn helikopter zondag neer op de terugreis vanuit Azerbeidzjan. Raisi werd 63 jaar, hij was het gezicht van het strenge regime van het land en werd gezien als potentiële opvolger van de hoogste leider van Iran, ayatollah Ali Khamenei.

De helikopter van president Ebrahim Raisi stortte neer in de buurt van Jolfa, in het noordwesten van Iran, niet ver van de grens met Azerbeidzjan. Volgens Iraanse staatsmedia vloog het toestel tegen een bergtop.

Ook de Iraanse buitenlandminister Hossein Amir-Abdollahian heeft de crash niet overleefd.

De president had samen met hem een bezoek gebracht aan Azerbeidzjan om de opening van een dam bij te wonen. Hoeveel andere inzittenden er waren, is nog onduidelijk, maar niemand zou het ongeluk hebben overleefd. Het duurde een paar uur voordat reddingswerkers de rampplek bereikten.

Toen het ongeluk gebeurde, was er in de hele regio sprake van slecht weer. Op beelden is te zien dat er dichte mist in het gebied hing. 

error: Kopiëren mag niet!