Zeespiegelstijging in Zuid-Florida Versnelt

De zeespiegelstijging in Zuid-Florida, die wegen en huizen onder water zet, versnelt aanzienlijk. In de laatste 80 jaar is het zeeniveau met ongeveer een voet gestegen, waarbij de stijging de laatste 30 jaar drastisch toenam. Brian McNoldy van de Universiteit van Miami licht toe dat de stijging eerst 80 jaar duurde voor de eerste voet, maar de volgende stijgingen zullen in een veel kortere tijdspanne plaatsvinden, waarbij Zuid-Florida binnen enkele decennia met nog een voet stijging te maken kan krijgen. Deze observaties worden ondersteund door de ‘intermediate-high’ projectie van NOAA. Het toekomstige zeeniveau, beïnvloed door oceaantemperaturen en smeltende ijskappen, vormt een ernstige bedreiging voor de regio, waarbij lokale overheden al miljarden spenderen om de effecten te mitigeren. Bovendien, het vertragen van de Golfstroom kan ook bijdragen aan hogere waterstanden langs de kust van Florida.

error: Kopiëren mag niet!