Sheraldo Becker ziet zijn doelpunt afgekeurd in 2-0 verlies tegen Barca

FC Barcelona heeft maandag in La Liga een zege geboekt op Real Sociedad. De ploeg van trainer Xavi was mede dankzij een goal van de zestienjarige Lamine Yamal te sterk voor de Basken: 2-0.

Real Sociedad leek na veertig minuten op voorsprong te komen via Natio spits Sheraldo Becker, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Barcelona kwam even later wél op voorsprong.

De nog altijd maar zestienjarige Yamal schoof de bal op aangeven van Ikay Gündogan beheerst en onhoudbaar in de verre hoek. Daarmee maakte hij zijn vijfde competitiedoelpunt. Geen enkele andere speler was op zestienjarige leeftijd meer dan twee keer trefzeker in de Spaanse competitie.

Even leek Yamal de enige treffer van de avond te hebben gemaakt, totdat de bal na hands van Álvaro Odriozola in de extra tijd op de stip ging. Raphinha gooide de wedstrijd met een laag schot in het slot.

Door de zege schuift Barcelona op naar de tweede plaats in de stand, ten koste van het Girona. Met nog drie duels te gaan is het verschil tussen de nummer twee en drie slechts één punt. De nummer een Real Madrid kroonde zich een week geleden voor de 36e keer tot landskampioen.

Sheraldo Becker, die intussen in de voorselectie voor de WK 2026 kwalificatie wedstrijden is opgenomen voor Suriname, heeft in 10 competitiewedstrijden maar 1 keer gescoord voor Real Sociedad.

error: Kopiëren mag niet!