Menzo maakt voorselectie Natio bekend

Bondscoach Stanley Menzo van het Surinaamse nationale voetbal elftal, Natio, heeft gisteren, maandag 13 mei, een 32-koppige voorselectie bekendgemaakt voor de opkomende WK 2026 kwalificatiewedstrijden. 

Natio is ingedeeld in groep F van de WK 2026 kwalificaties en speelt op 5 juni in het Franklin Essed Stadion tegen Sint Vincent & the Grenadines, en drie dagen later op 8 juni in de Raymond E. Guishard Technical Centre de uitwedstrijd tegen Anguilla. De andere twee wedstrijden zijn pas in juni 2025 tegen Puerto Rico en El Salvador.

De voorselectie bestaat uit de spelers: 

Keepers: 

Jonathan Fonkel (Robinhood/Suriname); Warner Hahn (Kyoto Sanga/Japan); Ishan Kort (Be1 NFA/Litouwen); Joey Roggeveen (FC Tulsa/VS); Etienne Vaessen (RKC Waalwijk/Nederland); 

Verdedigers: 

Myenty Abena (Ferencvaros/Hongarije); Navajo Bakboord (Heracles Almelo/Nederland); Alierio Belfor (Robinhood/Suriname); Damil Dankerlui (Panserraikos/Griekenland); Stefano Denswil (Trabzonspor/Turkije); Anfernee Dijksteel (Middlesbrough/Engeland); Ridgeciano Haps (Genoa/Italie); Shaquille Pinas (Hammarby/Zweden); Djevencio van der Kust (Sparta Rotterdam/Nederland); 

Middenvelders: 

Renske Adipi (Robinhood/Suriname); Dhoraso Klas (Ado Den Haag/Nederland); Kelvin Leerdam (Heracles Almelo/Nederland); Justin Lonwijk (Fortuna Sittard/Nederland); Dion Malone (Karmiotissa/Cyprus); Kenneth Paal (QPR/Engeland); 

Aanvallers: 

Sheraldo Becker (Real Sociedad/ Spanje); Tyrone Conraad (Meizhou Hakka/China); Jeredy Hilterman (Willem II/Nederland); Florian Jozefzoon (Bandirmaspor/Turkije); Leandro Kappel (Pendikspor/Turkije); Gyrano Kerk (Royal Antwerp/Belgie); Virgil Misidjan (Al-Tai/Saoedie Arabie); Jaden Montnor (Aris Limassol/Cyprus); Jamilhio Rigters (Robinhood/Suriname); Luciano Slagveer (Puskas Akademia/Hongarije); Gleofilo Vlijter (VPS/Finland); Yanic Wildschut (Exeter City/Engeland)

De nationale herenselectie speelde in maart in Almere een vriendschappelijk match tegen Martinique (1-1). Er wareb verder geen wedstrijden meer gepland tijdens die interland week. Ook de loting voor de wedstrijden van de 2024-25 editie van de Concacaf Nations League moet nog plaatsvinden. Die wedstrijden zullen in september en oktober gespeeld worden.

Opvallend is dat Jonathan Fonkel, Alierio Belfor, Renske Adipi en Jamilhio Rigters (allen van Robinhood) de enige vier speler zijn die uitkomen in de Suriname Major League, de nieuwe profcompetitie van Suriname. De andere spelers uit eigen Profcompetitie hebben blijkbaar de spelers uit de lagere divisies van Europa niet kunnen aftroeven in een strijd voor een plek in de voorselecties.

error: Kopiëren mag niet!