UNHCR vraagt aandacht voor vluchtelingen die getroffen zijn door overstromingen Brazilië 

Terwijl de zwaar overstroomde Braziliaanse zuidelijke deelstaat Rio Grande do Sul zich schrap zette voor een weekend vol hevige regen, roept het VN-vluchtelingenagentschap UNHCR op tot meer steun om tienduizenden vluchtelingen te helpen, die tot de meest kwetsbare mensen behoren die door de ramp zijn getroffen. 

“Onder de getroffenen bevinden zich ongeveer 41.000 vluchtelingen en anderen die internationale bescherming nodig hebben, waaronder veel Venezolanen en Haïtianen die in de getroffen gebieden wonen – van wie sommigen alleen per boot kunnen worden bereikt”, vertelde William Spindler, woordvoerder van de UNHCR, vrijdag aan journalisten.“

De komende dagen zal UNHCR de uitgifte van documentatie ondersteunen, waar deze verloren of beschadigd is, om te garanderen dat vluchtelingen en asielzoekers toegang blijven houden tot sociale voorzieningen en openbare diensten”, zei hij. 

Spindler merkte op dat vluchtelingen niet in kampen leven die gescheiden zijn van de bevolking, maar dat ze bij de gastgemeenschappen wonen, onder dezelfde omstandigheden als de lokale bewoners. (Foto: Nelson Antonio da Silva, die zijn woning kwijtraakte door de overstromingen vindt onderdak in een trucktrailer.) 

error: Kopiëren mag niet!