Personeel Republic Bank Suriname hervat werk

De personeelsbond bij de Republic Bank Suriname hervat vandaag, maandag 13 mei, het werk. Hiertoe is besloten nadat de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname zowel de bond als de directie heeft uitgenodigd voor een bespreking op 15 mei. De Bemiddelingsraad heeft het initiatief genomen te bemiddelen om partijen tot overeenstemming met elkaar te laten komen. 

De personeelsbond is vorige week tot actie overgegaan, omdat het vindt dat het allemaal te lang duurt met de cao-onderhandelingen met de directie om aanpassing van de lonen. In februari was er een wensenpakket ingediend, en naar hun zeggen lijkt de directie geen haast te hebben om zaken af te ronden.

De bond eiste dat voor 17 mei zaken zouden worden afgerond, waardoor eind van de maand het personeel de aangepaste lonen zou kunnen ontvangen. De directie lijkt geen oor daarvoor te hebben. 

In de bankensector zijn recentelijk cao-onderhandelingen afgerond. Gemiddeld zijn de lonen met 33 procent aangepast, en is er een lumpsum (eenmalige uitkering) overeengekomen. De personeelsbond bij Republic Bank Suriname wil ook een verhoging van rond de 33 procent. Een heikel punt lijkt de hoogte van de lumpsum te zijn.

SS

error: Kopiëren mag niet!