Moeders van leerlingen niet blij met actievoerende leerkrachten

Een redactrice van  Dagblad Suriname reed afgelopen vrijdag langs een scholencomplex te Kasabaholo waar een groepje vrouwen stond. De vrouwen stonden daar om hun kinderen van school te halen, twee uur eerder dan normaal. Leerkrachten op diverse scholen werken tot slechts elf uur in de ochtend, dat is zeker tot de 14e het actiemodel van de onderwijsbonden waar zij lid van zijn, uit protest tegen de verhoogde elektriciteitstarieven.

“Ik haal mijn kinderen op en het is zo tijd. Ik vind het best lastig, want ik moet terug naar het werk. Aan de ene kant snap ik de leerkrachten wel dat ze in actie zijn, maar hoe zit het met de minister van Onderwijs? Gelukkig heb ik vervoer”, aldus een gebelgde moeder Shanta M. in gesprek met Dagblad Suriname.

Aansluitend geeft mevrouw Anke L. aan, dat zij moet bussen om haar kind op te halen, die vijf jaar is. “Ik woon op Latour. Vanwege huiselijke omstandigheden, was het de beste keus dat mijn zoontje hier op deze school ingeschreven kon worden. Al twee jaren travel ik met hem. ‘s Morgens pakken we twee bussen, te weten een PSB-bus om naar de stad te gaan, vervolgens een lijn een. En ‘s middags rond twaalf uur is het weer twee bussen nemen. Dan stappen we uit bij het verkeerslicht van Ephraimzegenweg en Coesewijnestraat en dan richting huis, te Latourweg. Ik werk in de buurt bij mij en kan de uren dat ik weg ben compenseren door over te werken en als ik roostervrij ben mag ik zelf bepalen of ik de gemiste uren wil inhalen, zo niet word ik niet betaald.”

Voordat een andere moeder ook haar misnoegen wil uiten en van deze gelegenheid gebruik wil maken, klinkt de schoolbel. Toch wil deze moeder het volgende nog even kwijt: “Ik vind dat het al bijna het einde is van het schooljaar. Waarom staken jullie rond deze periode? Deze vraag is bekend. Het is de toekomst van onze kinderen, laten we van onze kant als ouders,  leerkrachten en samen met het ministerie een vruchtbaar schooljaar afronden. Een ieder heeft het moeilijk, maar laat het niet nog moeilijker voor ons allen worden”, aldus moeder Priska G. 

CS

error: Kopiëren mag niet!