42-jarige verdachte van diefstal split unit airco aan Rathaweg opgepakt

De 42-jarige verdachte G.B., die woonachtig is in de omgeving van de Tarboedjweg in het ressort Wanica, is donderdag 9 mei door leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) aangehouden.

De man wordt ervan verdacht in april een split unit airco op een adres aan de Rathaweg te hebben gestolen. De benadeelde deed van deze diefstal aangifte op het politiebureau Livorno. 

De aangever is kapper van beroep en had vanwege verhuizing van zijn kapperszaak naar een ander adres de split unit airco ontkoppeld en opgeborgen in de zaak. Deze zou hij op een andere geschikte dag in zijn nieuwe zaak laten installeren. 

Toen hij de volgende dag terug ging, zag de man dat de hangsloten van de galvanische deur kapot waren geslagen en dat de split unit airco was verdwenen.

Tijdens het onderzoek van de politie kwam de auto, betrokken bij de diefstal, in beeld. Na uitgewerkte informatie werd de verdachte door medewerkers van het RBTM aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het voornoemde bureau.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte G.B. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!