USA blijft medeplichtig aan genocide in Palestina

De Amerikaanse regering onder Joe Biden wil de publieke opinie voor de gek houden en in de war brengen door tegenstrijdige signalen en berichten in de ether te brengen over de afslachting van burgers in Israël. Wat er in het vervolg zal gebeuren zal niet uitwissen wat er in de afgelopen maanden is gebeurd. De USA, samen met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland, zijn allen medeplichtig aan de moord op duizenden baby’s en kinderen, vrouwen en ook mannen onder de burgerbevolking. Deze landen hebben wapentuig en onderdelen daarvan verkocht aan het leger van Israël, wetende dat er een genocidezaak aanhangig is bij het Internationaal Strafhof tegen Israël voor de oorlogsmisdaden gepleegd in Palestina. 

Nu lezen we berichten dat zelfs zieke vrouwen en kinderen in ziekenhuizen zijn geëxecuteerd. Er worden nu massagraven gevonden. We hebben de afgelopen dagen ook gelezen dat het internationale nieuwsmedium Al Jazeera, dat regelmatig en intensief verslag deed van de wandaden van het Israelisch leger, verboden is om in het bezet Palestijns gebied werkzaamheden te verrichten. Al Jazeera heeft de genocide gedocumenteerd en er wordt gesproken van de eerste live gedocumenteerde ‘genocide in uitvoering’ in Palestina, met name in Gaza. 

De USA (lees: het Amerikaans leger) staat direct achter de acties van het Israelisch leger. De capaciteitsondersteuning op alle vlakken is meer dan duidelijk. De oorlog van het Israelisch leger tegen de burgerbevolking van Palestina is de oorlog van het Amerikaans leger. De Amerikaanse regering heeft nooit een ferm standpunt ingenomen tegen de handelingen van het leger van Israël. De Amerikanen hebben altijd heel zwakjes en meer voor de vorm bepaalde handelingen van het Israelisch leger zogenaamd afgekeurd, waarschijnlijk om zelf een actieve vervolging van de USA door het Internationaal Strafhof te voorkomen. 

Eerder is al gesproken over disproportioneel handelen van Israël en het zogenaamd te ver gaan. Een lijn is door de Amerikaanse regering niet getrokken. Directer dan de afkeuring is de rechtvaardiging van de totale oorlog door de USA. De Amerikanen blijven telkens zeggen dat Israël het recht heeft om zich te allen tijde te kunnen verdedigen. Over de inhoud van het recht om zich te verdedigen en zijn algemene begrenzingen heeft Amerika nooit wat gezegd, terwijl de discussie nu juist daarom draait. Daarmee hebben de Amerikanen dan ook steeds gezegd, dat de inhoud van de (zelf)verdediging zelf door Israël moet worden bepaald. En het is inderdaad bepaald door Israël. 

Israël zegt nu dat de beste verdediging de aanval is, en ze vallen aan. In de (zelf)verdediging is het doel dat Hamas nooit meer een bedreiging vormt voor Israël. Dat betekent dat Israël een uitschakeling wil van Hamas. Dat kan zoveel betekenen. Dat kan betekenen dat alle leiders van Hamas worden uitgeleverd aan Israël voor berechting en dat de gewapende eenheden van Hamas worden gedemilitariseerd doordat ze allemaal hun wapens indienen en zich houden aan de ontwapening, dus zich niet meer bewapenen. Dat kan georganiseerd worden als Hamas een partner wordt in het vredesproces en er vertrouwen is naar die partner. Dat vertrouwen is er niet en zal er ook niet zijn in de nabije toekomst. Dat betekent dat Hamas en al zijn manschappen moeten worden geliquideerd. De vraag is waar de grenzen van Hamas ophouden. 

Hamas is ingebed in het verzet van Palestina. Hamas is als het ware Palestina en Hezbollah ook. Elke Palestijn, vooral degenen die sinds hun geboorte vernederingen meemaken en de voortgaande kolonisatie hebben meegemaakt, is potentieel in staat om toe te treden tot het verzet van de Hamas en Hezbollah. De enige manier dan dus om Hamas te elimineren door alle kandidaat-leden te liquideren. En dat is alleen te bereiken via een genocide. Wij denken dat in de toekomst, door de oorlog van 7 maanden en alle trauma’s die ouders, jongeren en kinderen hebben meegemaakt en de geestelijke en lichamelijk verminkingen die ze hebben meegemaakt, het bijna onmogelijk zal zijn om een tijdelijke vrede voor langere tijd te hebben. De psychologische effecten op de keuzes zullen in de toekomst duidelijk worden. Maar in het geheel moeten we ook rekening houden met de lokale cultuur. 

Het is namelijk zo dat in de islamitische cultuur en religie het een zware zonde is om terreur te plegen tegenover derden, maar een even zware of misschien zwaardere zonde is om terreur te ondergaan (zonder verzet). Er is een plicht om in verzet te komen tegen onderdrukking, ook de onderdrukking van de religie. De enige manier dus om Israël veilig te stellen, vooral tegen de achtergrond van de misdaden van het land, is om over te gaan tot een genocide. 

We zien dat landen als de USA, Nederand, Engeland en Duitsland tegen een internationaal onderzoek zijn tegen oorlogsmisdaden en genocide. Zo stemmen ze ook binnen de VN. De mededeling van Biden recent dat ze geen wapens gaat leveren als Israël Rafah aanvalt zijn daarom van nul en generlei waarde. Israël mag van de USA doorgaan met de oorlog en dat telt. De USA is medeplichtig aan de genocide in Gaza en geen enkel besluit nu zal dat bij een toekomstig tegen het land.            

error: Kopiëren mag niet!