Politie waarschuwt vervoerders zware vracht die zich niet aan wet- en regelgeving houden: ‘We treden streng op!’

Het Korps Politie Suriname, KPS, waarschuwt vervoerders van zware vracht, zoals houtblokken, dat zij zich dienen te houden aan de geldende wet- en regelgeving. Er zal streng worden opgetreden tegen overtreders van wet- en regelgeving, aldus het KPS.

Zoals aangegeven is in de beschikking “vervoer bosproducten” van 17 februari 2000 is ter uitvoering van artikel 45 lid 2 van de Wet Bosbeheer SB 2000 no.07 van kracht. Volgens artikel 4 lid 1 van de beschikking is het niet toegestaan bosproducten tussen 19.00 uur tot en met 06.30 uur over de openbare wegen te vervoeren.

De politie heeft echter geconstateerd dat ondanks deze regelgeving, de laatste tijd vrachtvervoerders van houtblokken en overig zwaar materieel zich niet houden aan deze wet. Het is absoluut niet toegestaan aan vrachtvervoerders om tussen genoemde tijdstippen bosproducten en of zwaar materieel te vervoeren.

Toch zijn er truckchauffeurs die zich hieraan schuldig maken, waardoor zij vooral gedurende deze regentijd zorgen voor ernstig gevaar op de openbare wegen. De politie zal zonder aanziens des persoon streng optreden tegen de truckchauffeurs die zullen worden betrapt op het zwaar vervoer tussen de genoemde tijdstippen. 

“Het mag absoluut niet, anders zorgt u voor gevaarlijke situaties op de weg voor de overige weggebruikers. Vooral die vervoerders die zonder goede verlichting voertuigen op de weg laten staan vanwege een of ander mankement. Vrachtvervoerders zullen ervoor moeten zorgen dat, indien zij bosproducten willen vervoeren, deze uiterlijk voor 19.00 uur de plaats van bestemming moet hebben bereikt”, zo laat het KPS weten.

De politie zal onder alle andere omstandigheden optreden tegen zij die zich hieraan toch schuldig maken.

error: Kopiëren mag niet!