Personeelsbond bij RBC Royal Bank in actie

De personeelsbond bij RBC Royal Bank is in actie. De onderhandelingen met de directie voor loonaanpassing duren te lang. Het wensenpakket is in februari ingediend en nog steeds is er geen overeenstemming bereikt met de directie. De bond eist dat voor 11 mei zaken moeten worden afgerond, opdat het personeel eind van deze maand hun aangepaste lonen kan ontvangen. 

De bond gaat in principe mee met het aanbod van 35 procent loonaanpassing, waarvan 2 procent in de vorm van een lumpsum. De bankdirectie zegt pas op 17 mei weer met de bond te kunnen praten. 

De weigerachtige houding van de bank om voor 11 mei weer met de bond te praten om zaken af te ronden, vormt de directe aanleiding van de actie van het personeel. Sinds vrijdag wordt er actie gevoerd. Het personeel verzamelt zich voor het bankgebouw en verricht geen werkzaamheden. De dienstverlening van de bank aan het publiek wordt door stafmedewerkers gedaan.

Tijdens de onderhandelingen heeft de bond de directie erop gewezen dat de RBC Royal Bank achterloopt op de rest van de bankensector als het op loonaanpassingen aankomt. In de sector zijn recentelijk loonaapassingen van rond  de 33 procent en een lumpsum overeengekomen.

SS

error: Kopiëren mag niet!