VS: Moordenaar van 18-jarige moeder na bijna 60 jaar opgepakt dankzij dna-match

De politie in de Amerikaanse staat Illinois denkt een brute moord op een 18-jarige moeder na bijna 60 jaar alsnog te hebben opgelost. Een dna-match leidde afgelopen maandag tot de arrestatie van de 78-jarige James Barbier.

“Het was misschien wel het mooiste telefoontje uit mijn leven”, aldus Paula Larson aan de lokale zender ABC Chicago over het belletje van de politie, dat ze een verdachte hebben aangehouden voor de moord op haar moeder 57 jaar geleden.

Larson was nog maar een baby van 2,5 maand oud toen haar 18-jarige moeder Karen Snider in 1966 in haar woning in Calumet City, een voorstad van Chicago in de Amerikaanse staat Illinois, met zo’n 120 messteken om het leven werd gebracht.

Snel na de moord kreeg de politie al James Barbier in het vizier, maar kreeg de bewijslast niet rond tegen de man, totdat het onderzoek in 2022 werd heropend en met moderne technieken een dna-profiel kon worden vastgesteld uit bloedvlekken die destijds op de kleding van het slachtoffer werden gevonden.

Dat leidde tot een match met het dna van de inmiddels bejaarde Barbier. De verdachte van toen lijkt er nu alsnog gloeiend bij.

error: Kopiëren mag niet!