Prijsverhoging EBS-tarieven: “Een economische misdaad tegen ondernemers”

Ondernemer Abenie slaat alarm over de recente verhoging van de stroomtarieven van de EBS, die hij betitelt als een “economische misdaad” tegen de Surinaamse ondernemersgemeenschap. “Het onverwacht en abrupt opleggen van deze verhogingen, zogenaamd op aanbeveling van het IMF, voelt als een dolksteek in de rug van het bedrijfsleven”, stelt hij onomwonden. 

Hij verklaart dat niemand heeft gestemd voor dergelijke maatregelen en beschuldigt de regering van oplichting.

Abenie wijst op de diepe wonden die de Covid-19 pandemie heeft achtergelaten in de economie, en hoe bedrijven nog steeds worstelen met herstel. “De verhoogde last van elektriciteit, bovenop recente verhogingen in waterrekeningen, duwt mijn bedrijf naar de rand van faillissement”, deelt hij mee. Volgens hem resulteren deze maatregelen, die de overheid presenteert als economische groei, in puur maatschappelijk verval.

Hij bekritiseert de regering scherp voor het leven in een realiteit die slechts op papier bestaat, ver verwijderd van de dagelijkse strijd van zowel ondernemers als consumenten. “Alle voorgestelde verlichtingen voor kleinere huishoudens wegen niet op tegen de dagelijkse kostenexplosie”, voegt hij eraan toe.

Abenie, die normaliter geen actievoerder is, geeft aan dat hij elke beweging die zijn onderneming nu kan redden uit de grijpklauwen van deze stroom-“misdaad” zal ondersteunen. Deze scherpe kritiek weerspiegelt de groeiende frustratie onder ondernemers over beleid dat niet in lijn lijkt te zijn met de economische realiteit van het land.

error: Kopiëren mag niet!