De stille gevaren van E-bikes: gewichtslimiet

Het is intussen al meer dan een jaar geleden dat de zogenaamde “E-bikes” ofwel elektrische fietsen en scooters in grote aantallen hun intrede hebben gedaan onder de Surinaamse gemeenschap. Deze elektrische fietsen zijn nu een alledaags gezicht in het verkeer, waar ze worden bereden door een diverse groep mensen: jongeren, studenten, ouderen en vooral vrouwen. De populariteit van e-bikes is deels te danken aan hun aantrekkelijke ontwerp en gebruiksvriendelijkheid, waardoor ze voornamelijk aantrekkelijk zijn voor vrouwelijke rijders.

Gewichtslimit 

Wat deze voertuigen echter met zich meebrengen, is de noodzaak om te letten op veiligheidsrichtlijnen, waaronder de gewichtslimiet. E-bikes en e-scooters hebben, net als andere voertuigen, een maximale belasting die niet mag worden overschreden. Om de veiligheid van de bestuurder en andere weggebruikers te garanderen, is deze limiet essentieel. De gewichtslimiet voor e-bikes en e-scooters in China varieert van 100 tot 150 kilogram, afhankelijk van het model en de fabrikant.

E-bikes en aanrijdingen

Op basis van politiegegevens uit China, dat met ongeveer 300 miljoen e-bikes een van de grootste markten ter wereld is, waren e-bike rijders verantwoordelijk voor 17.4 procent van de verkeersgewonden en 13.8 procent van alle verkeersdoden in 2019, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In datzelfde jaar waren hoofdletsel voor 75 procent en ernstige verwondingen voor 80 procent de belangrijkste doodsoorzaak bij e-bike rijders.

Aanrijdingen en gewichtslimiet 

De gewichtslimiet van een e-bike of e-scooter op zichzelf is niet een directe veroorzaker van aanrijdingen. Aanrijdingen kunnen echter wel indirect worden beïnvloed door het gewicht dat op het voertuig wordt geplaatst, afhankelijk van het functioneren en beïnvloeden van het voertuig. 

Overbelasting

Overbelasting van het voertuig kan het remvermogen beïnvloeden. Het risico op een aanrijding kan toenemen, vooral in noodsituaties, omdat een te zwaar beladen e-bike of e-scooter langer nodig heeft om tot stilstand te komen.

Overgewicht 

Overgewicht kan de stabiliteit en controle van het voertuig verminderen. Als bijvoorbeeld een e-scooter te zwaar wordt beladen, kan dit de wendbaarheid en manoeuvreerbaarheid van de bestuurder beïnvloeden, vooral op oneffen of hobbelige wegen.

Slijtage 

Overbelasting van de e-bike kan ervoor zorgen dat onderdelen zoals banden, remmen en ophanging snel slijten. Tijdens het rijden kunnen versleten onderdelen de veiligheid van het voertuig verminderen en onvoorziene technische problemen veroorzaken.

Naleving gewichtslimiet 

Het naleven van de gewichtslimiet is hierdoor niet alleen belangrijk voor de levensduur van het voertuig , maar ook voor de algehele veiligheid op de weg. Door deze richtlijnen te begrijpen, kan men, in afwachting van de wettelijke voorschriften, het risico op ongelukken verminderen en blijven genieten van de voordelen van e-bikes als een milieuvriendelijk en praktisch vervoermiddel in Suriname.

SD

error: Kopiëren mag niet!