President Santokhi: “Nalatenschap oorlogsslachtoffers zal voor altijd levendig blijven”

President Chandrikapersad Santokhi heeft 4 mei  een krans gelegd bij het ‘Monument Surinaamse Gevallenen van de Tweede Wereldoorlog’ aan de Waterkant. Hij benadrukte de bijdrage van de helden 79 jaar geleden aan de achtjarige wereldoorlog.

Minister Krishna Mathoera van Defensie, de Nederlandse ambassadeur Walter Oostelbos, bevelhebber Werner Kioe A Sen van het Nationaal Leger, en voormalig secretaris Wilfred van Gom van de Federatie van Oud-Strijders waren ook aanwezig tijdens de herdenkingsceremonie. Zij legden ook kransen. 

De president prees de heldhaftigheid en vastberadenheid van de gesneuvelde militairen. “Hun nalatenschap zal voor altijd levendig blijven in de harten van het Surinaamse volk.”

President Santokhi merkte verder op dat vrede, veiligheid en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn, maar dat er voor gestreden moet worden. “Daarvoor is gestreden en daarom zullen wij die ook blijven verdedigen”, gaf hij aan. 

Naast Van Gom was ook August Hermelijn aanwezig als een van de overlevende strijders. Hun aanwezigheid onderstreepte de historische waarde van het moment en herinnerde ons krachtig aan de offers die zijn gebracht voor vrijheid en rechtvaardigheid.

error: Kopiëren mag niet!