Schuld bij ziekenhuizen Colombia ingelopen, binnenkort weer uitzending patiënten

De schuld bij de twee ziekenhuizen in Colombia is in de afgelopen maanden van dit jaar ingelopen. Hierdoor zal het weer mogelijk zijn om binnenkort patiënten voor medische behandeling uit te zenden. Dit zei Volksgezondheid-minister Amar Ramadhin deze week tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee. 

De bewindsman zei niet hoe groot de uitstaande schuld bij de ziekenhuizen in Colombia was, maar eind vorig jaar was bekend dat het toen om een bedrag van ruim USD 3 miljoen ging. De ziekenhuizen hadden met een rechtszaak tegen Suriname gedreigd om de schuld betaald te krijgen. 

In het kader van de zogeheten ARMULOV-regeling (Afbouw Regeling Medische Uitzendingen en Lokale Opbouw Voorzieningen) worden patiënten die niet in Suriname behandeld kunnen worden, naar Colombia uitgezonden.

Minister Ramadhin zei, dat bij aantreden van de huidige regering de openstaande schuld bij de ziekenhuizen in Colombia USD 1,7 miljoen bedroeg. In de afgelopen vier jaar werd niet alleen de schuld ingelopen, maar hebben ook reguliere uitzendingen plaatsgevonden. Helaas zijn de schulden weer opgelopen. Ondertussen zijn wat betalingen verricht, en zullen binnenkort weer patiënten naar Colombia worden uitgezonden.

SS

error: Kopiëren mag niet!