Politicologe Amina kraakt regeringsbeleid: “Geen bedrijfsvoering voor een land”

Volgens politicologe Amina begrijpt de huidige regering niet dat het besturen van een land significant verschilt van het runnen van een bedrijf. “Een land kan niet worden geleid volgens strikte bedrijfsmatige wetmatigheden”, stelt ze. 

Ze bekritiseert de regering voor het promoten van korte termijn denken door besluiten te baseren op bedrijfseconomische principes, terwijl deze vaak verstrekkende lange termijn gevolgen hebben voor de samenleving.

Amina benadrukt, dat de regering faalt in het handhaven van essentiële principes zoals efficiëntie, verantwoordelijkheid en innovatie. Bovendien wordt het publiek belang genegeerd ten behoeve van winstgedreven beslissingen, zoals het schrappen van subsidies. “Dergelijke acties negeren de vitale rol van investeringen in sociale zekerheid, onderwijs en gezondheidszorg, die cruciaal zijn voor het welzijn van onze bevolking”, verklaart de politicologe.

Ze waarschuwt voor de gevaren van het omarmen van neoliberale economische modellen zonder aandacht voor de balans tussen bedrijfseconomische efficiëntie en de zorg voor maatschappelijke en sociale vraagstukken. Regeringsbeleid dat uitsluitend gericht is op economische efficiëntie kan ongewenste sociale en economische gevolgen teweegbrengen.

“De gedachte dat een regering met de efficiëntie van een bedrijf kan opereren is aantrekkelijk, maar we mogen niet vergeten dat de doelen en verantwoordelijkheden van een overheid veel breder zijn dan die van privébedrijven”, concludeert Amina. 

Ze pleit voor een hernieuwde focus op het algemeen belang en duurzame ontwikkeling, in plaats van kortzichtige economische winst.

error: Kopiëren mag niet!