Werelds oudst bekende wilde vogel, de albatros Wisdom, zoekt nieuwe partner

In het Midway Atoll National Wildlife Refuge in de Noordelijke Stille Oceaan is de oudst bekende wilde vogel, Wisdom, gespot terwijl ze nieuwe vrijers het hof maakte. Deze Laysan-albatros, ook wel mōlī genoemd en te herkennen aan haar ringnummer Z333, wordt op ongeveer 72-jarige leeftijd geschat. 

Ondanks het niet waargenomen worden van haar langjarige partner Akeakamai dit broedseizoen, blijft Wisdom actief in het paringsproces. 

In maart werd ze gezien terwijl ze met mannelijke vogels danste, een indicatie van haar voortdurende deelname aan het broedseizoen. Gedurende haar leven, dat geringd begon in 1956, zou Wisdom naar schatting 50 tot 60 eieren hebben gelegd, wat resulteert in ongeveer 30 kuikens. 

Elk jaar trekken miljoenen zeevogels naar Midway Atoll om te nestelen, waaronder Wisdom, die het grootste gedeelte van haar leven op zee doorbrengt.

error: Kopiëren mag niet!