VHP houdt ‘opwarmings’ activiteiten in Nickerie en Wanica richting verkiezingen 2025 

De VHP, met als voorzitter tevens president Chandrikapersad Santokhi, is klaar voor een tweede termijn in de regering met de voorzitter weer als kandidaat voor het presidentschap. In Nickerie en Wanica zijn afgelopen weekend ‘opwarmings’ activiteiten gehouden. Volgens Santokhi begint de echte campagne op 25 mei. Dan wordt een grote massameeting georganiseerd in de Olifant, het hoofdkwartier van de partij. 

President Santokhi gaf in Nickerie aan dat in 2028 de eerste olie uit de zee zal worden gehaald. Het gaat om miljarden dollars in de komende jaren. Het is volgens de president dan belangrijk dat het land wordt geregeerd door een partij met een visie. Volgens hem is de VHP een partij voor de toekomst.

“De VHP is geen ‘yang dringi’ partij, de VHP strooit niet met geld. Wij zijn voor goed beleid, voor u en uw kinderen”, sprak Santokhi. 

De VHP is met 20 zetels de grootste partij in het parlement. De voorzitter van de VHP werd in 2020 de populairste kandidaat van het land en kreeg bijna 30,000 stemmers achter zich. Bij de verkiezingen van 2020 behaalde de partij meer dan 108,000 stemmen. De ABOP, die samen met de PL optrekt, is goed voor 10 zetels. Het aantal stemmen komt echter samen rond 41,000. 

De verkiezingen van 2025 worden voor de eerste maal in de geschiedenis gehouden volgens het landelijk evenredigheidsstelsel. 

error: Kopiëren mag niet!