Weetje van de dag – Vandaag in 1968: Première van musical Hair op Broadway

Op 29 april 1968 ging de baanbrekende – en controversiële – musical Hair in première op Broadway.

De inmiddels beroemde ‘tribal love-rock musical’ gaf New Yorkse theaterbezoekers een frontale blik op de ontluikende tegencultuur uit de jaren ’60 door te benadrukken hoe jongeren worstelden met de generatiekloof, de oorlog in Vietnam en hoe ze hun weg vonden in zowel de ontluikende drugscultuur als de seksuele revolutie. 

Het werd al snel niet alleen een hitshow, maar een echt cultureel fenomeen dat een miljoen verkochte originele castopname en een nummer 1-tijdperk bepalend nummer (“Aquarius/Let the Sunshine In”) voortbracht.

De show was goed voor voor 1.750 optredens en verdiende Tony Award-nominaties voor Beste Regie en Beste Musical.

error: Kopiëren mag niet!