London Marathon 2025 Zet Nieuw Wereldrecord met 840.000 Aanmeldingen”

De London Marathon heeft een nieuw wereldrecord aantal aanmeldingen ontvangen voor de editie van 2025, met in totaal 840.318 geïnteresseerden. Dit overtreft het vorige record van 578.374 inschrijvingen aanzienlijk. Bij de meest recente marathon voltooiden meer dan 53.000 lopers de race, wat een evenementrecord is. Interessant is dat de verhouding vrouwelijke deelnemers sterk is toegenomen tot bijna 49% van de totale inschrijvingen. Evenementendirecteur Hugh Brasher benadrukte dat deze stijging de verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke sollicitaties dichter bij elkaar brengt dan ooit tevoren, wat aangeeft dat de marathon mensen van alle leeftijden en capaciteiten inspireert om actief te worden.

error: Kopiëren mag niet!