India in Verhitte Campagnestrijd Tijdens Tweede Verkiezingsfase

India is begonnen met het stemmen in de tweede fase van de grootste verkiezingen ter wereld, waarbij de campagne tussen premier Narendra Modi en de oppositie, geleid door het Congres onder Rahul Gandhi, intenser wordt. Modi, die streeft naar een derde termijn, benadrukt zijn economische prestaties en hindoe-nationalisme, terwijl de oppositie, bestaande uit meer dan twintig partijen, pleit voor meer positieve actie en het einde van Modi’s bewind. Vandaag stemmen 160 miljoen mensen voor 88 zetels in verschillende staten, waaronder Kerala en Karnataka. De campagne richt zich op thema’s zoals religieuze discriminatie en economische kwesties. Gandhi neemt het in Kerala op tegen kandidaten van zowel de CPI als de BJP, terwijl zijn partij hoopt op betere prestaties in verschillende staten. De verkiezingen lopen tot 1 juni, met de stemmentelling op 4 juni.

error: Kopiëren mag niet!