Weetje van de dag – Vandaag in 1719: ‘Robinson Crusoe’ gepubliceerd

Daniel Defoe’s fictieve werk The Life and Strange Adventures of Robinson Crusoe werd op 25 april 1719 gepubliceerd.

Het boek, over een schipbreukeling die 28 jaar op een onbewoond eiland doorbrengt, is gebaseerd op de ervaringen van slachtoffers van schipbreuken en van Alexander Selkirk, een Schotse zeeman die begin 18e eeuw vier jaar op een klein eiland voor de kust van Zuid-Amerika doorbracht. .

Net als zijn held Crusoe was Daniel Defoe een gewone Engelsman uit de middenklasse, en geen ontwikkeld lid van de adel, zoals de meeste schrijvers in die tijd. Pas toen hij bijna zestig was, begon hij fictie te schrijven.

Hij stierf in Londen in 1731, een dag vóór de twaalfde verjaardag van de publicatie van Robinson Crusoe.

error: Kopiëren mag niet!