Weer ongemanierd hysterisch geschreeuw in het Huis der Democratie

Het Huis der Democratie werd dinsdagmiddag weer even het toneel van ongemanierd geschreeuw van een oppositie-Assembleelid en van een zwak optredende waarnemend Assembleevoorzitter Dew Sharman die hierop prompt de vergadering verdaagde, na eerst het recalcitrante Assembleelid Rabin Parmessar bij herhaling op vriendelijke toon verzocht om de vergadering niet te verstoren.

Voor de gemiddelde kijker naar de vergadering, die ging over de staat van de gezondheidszorg, zal het amusant zijn geweest. Maar, het gedrag van de obstinate parlementariër hoort niet thuis in ‘s lands vergaderzaal. De ervaren politicus had zichzelf niet meer in de hand en was een uitgebarsten vulkaan van ongepast taalgebruik in de richting van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die de hele middag al onder vuur lag vanwege de vele problemen in de gezondheidszorg. 

Ramadhin hield een helder betoog, maar desondanks kreeg hij een spervuur aan kritische opmerkingen naar zijn hoofd geslingerd door zowel oppositie- als coalitieleden. Natuurlijk, kritiek zal er altijd zijn, maar kanaliseer die kritiek in nette bewoordingen en probeer te doen alsof je als Assembleelid net zoveel verstand hebt van de gezondheidszorg in algemene zin als de verantwoordelijk minister, die notabene arts is. Ook Parmessar deed het voorkomen alsof hij alle ‘ins and outs’ van de gezondheidszorg (hij was ooit directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo) in zijn hersenpan heeft opgeslagen, maar dat maakte geen indruk op minister Ramadhin, die Parmessar fijntjes wees op diens onjuiste retoriek. Hierop kwam de NDP-vulkaan tot uitbarsten en spuwde zijn vurige lava-stroom richting de bewindsman.

Waarnemend-Assembleevoorzitter Sharman trachtte op de van hem bekende zachte vriendelijke wijze Parmessar te bewegen om zich netjes te gedragen. Vervolgens, zoals te doen gebruikelijk, werd het gedrag van de NDP’er Sharman iets te veel en schorste de vergadering korte tijd, in de hoop dat Parmessar wellicht ondertussen wat calpolletjes had ingenomen. Maar, nee hoor, de NDP-fractievoorzitter bleef schreeuwen en tieren. Dat was de druppel voor Sharman. Hij liet Parmessar niet verwijderen uit de vergaderzaal, maar zei pardoes: “Ik verdaag de vergadering.” 

Tja, dat was natuurlijk een zwaktebod. Sharman had het opstandige parlementslid gewoon uit de zaal moeten laten zetten. Nu werd minister Ramadhin abrupt in zijn beantwoording van vragen van Assembleeleden onderbroken. 

Een hysterische Parmessar had het Huis der Democratie weten om te toveren tot een soort ‘Huis der Dictatuur’, zijn ‘dictatuur’.

PK

error: Kopiëren mag niet!