VS: Verloren gewaande gitaar John Lennon naar veiling

Julien’s Auctions in Californië (VS) veilt binnenkort een verloren gewaande gitaar van John Lennon. Het gaat om de Framus 12-string Hootenanny akoestische gitaar die Lennon gebruikte tijdens de opnames van het album Help! en de gelijknamige film, beide uit 1965.

De waarde van de gitaar wordt geschat op 485.000 pond tot 647.000 pond (ongeveer 560.000 tot 750.000 euro), maar het veilinghuis verwacht dat er meer voor geboden zal worden. “Het vinden van zo’n bijzonder instrument is net als het vinden van een verloren Rembrandt of Picasso”, aldus Darren Julien, mede-oprichter van het veilinghuis.

De gitaar is onder andere te zien tijdens het nummer You’ve got to hide your love away in de Help!-film:

Recent werd de gitaar teruggevonden op een zolder op het Britse platteland, waar het instrument zo’n vijftig jaar heeft gelegen.

Tijdens een verhuizing vonden de huiseigenaren de gitaar. De veiling vindt plaats op 29 en 30 mei.

error: Kopiëren mag niet!