Vakbondsactie leidt tot tijdelijke sluiting Bureau Studentenzaken AdeKUS

Het Bureau Studentenzaken van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, AdeKUS, heeft medegedeeld aan haar studenten dat zij tot nader order gesloten vanaf 12.00 uur is voor het publiek.

Onverwachte sluiting

Deze onverwachte sluiting is het gevolg van een bekendmaking in verband met een vakbondsactie van het technische personeel van de universiteit. De reden voor deze actie ligt in financiële onvolkomenheden die zij hebben voorgelegd aan zowel het bestuur van de universiteit als het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De actie heeft directe gevolgen voor de studenten van de universiteit. Zo worden dringend verzocht om alle administratieve zaken vóór 12.00 uur af te handelen, aangezien het Bureau Studentenzaken na dit tijdstip niet toegankelijk zal zijn.

Het is een ongemakkelijke situatie waarin de universitaire gemeenschap zich bevindt, en de studenten wordt gevraagd begrip te tonen voor de moeilijkheden die dit met zich meebrengt. Het is belangrijk om te beseffen dat de vakbondsactie voortkomt uit ontstane zorgen van het technisch personeel en hun rechtvaardige strijd voor eerlijke arbeidsomstandigheden.

error: Kopiëren mag niet!