Ondernemer zet zich in voor jongeren: Een voorbeeld voor de gemeenschap

In een tijd waarin het steeds moeilijker lijkt voor jongeren om hun weg te vinden, zet ondernemer Aron zich actief in om hen op een positieve manier te ondersteunen. “Er zijn nu minder hangjongeren en meer jongeren die actief op zoek zijn naar werk of klusjes”, merkt Aron op in gesprek met Dagblad Suriname.

Door het bieden van werkgelegenheid in zijn maaibedrijf, helpt hij jongeren om nuttig bezig te zijn. Aron realiseerde zich dat het wegsturen van jongeren die op zoek waren naar werk een averechts effect had. 

“Ik heb de fout gemaakt jongeren naar huis te sturen met het advies zich op school te focussen, maar sommigen van hen kozen helaas het verkeerde pad.”

Door deze ervaringen besloot hij een verandering aan te brengen en jongeren de kans te geven zich te bewijzen. In zijn bedrijf biedt hij eenvoudig werk, zoals harken, vuil ophalen en opruimen, aan, waarmee jongeren een zakcentje kunnen verdienen en tegelijkertijd leren over verantwoordelijkheid en teamwerk. 

“Het is belangrijk voorzichtig te zijn, gezien het werk soms ook omgaan met gevaarlijke materialen of gereedschappen vereist. Maar het belangrijkste is dat deze jongeren nu een positieve bijdrage leveren, in plaats van probleemgedrag te vertonen”, legt Aron uit. Hij benadrukt ook het educatieve aspect van zijn aanpak: jongeren die bij hem werken, krijgen de ruimte om te leren en huiswerk te maken. “Het gaat niet alleen om het werk”, zegt hij, “het is ook ondersteuning bieden op andere vlakken van hun leven.” 

Door jongeren werk te bieden, helpt Aron hen niet alleen bij het ontdekken van hun interesses en vaardigheden, maar draagt hij ook bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. “Veel jongeren werken om hun ouders te ondersteunen. Als ze op zo’n jonge leeftijd al verantwoordelijkheid nemen, vind ik dat geweldig.”

Arons inzet laat zien dat persoonlijke betrokkenheid en ondersteuning van ondernemers een belangrijke rol kunnen spelen in de ontwikkeling van jongeren. Hij hoopt dat zijn voorbeeld anderen inspireert om soortgelijke initiatieven te starten. “Door te praten en te ondersteunen waar mogelijk, dragen we allemaal bij aan een positieve toekomst voor deze jongeren, hun gezinnen, en uiteindelijk de hele gemeenschap”, besluit Aron.

TM

error: Kopiëren mag niet!