Maandinflatie schiet in maart omhoog naar 4,4 procent

De maandinflatie over maart is flink omhoog geschoten, naar 4,4 procent. De inflatie over de maand februari bedroeg 0,4 procent, en over de maand ervoor 0,9 procent. In december bedroeg de maandinflatie 0,1 procent. 

In maart zijn de consumentenprijzen ten opzichte van februari dus 4,4 procent duurder. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) meldt dat In vergelijking met maart vorig jaar de consumentenprijzen met 26,8 procent zijn gestegen. 

Het ABS volgt maandelijks de prijsontwikkelingen van een vast pakket van goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden. In het pakket zitten 316 items. De goederen en diensten waarvan de prijsontwikkelingen worden gemeten zijn verdeeld over 12 hoofdgroepen. Enkele van de hoofdgroepen zijn voeding en niet-alcoholische dranken, kleding en schoeisel, huisvesting en nutsvoorzieningen, transport, communicatie, gezondheidszorg, recreatie, cultuur en onderwijs en buitenshuis eten. 

SS

error: Kopiëren mag niet!