Jogi vraagt zich af hoe agenten met grote buiken achter criminelen aan kunnen 

Volgens VHP-parlementslid Mahinder Jogi uit Saramacca moet er veel gebeuren voordat het veiligheidsgevoel terug is in de samenleving. Hij stelt dat veiligheid erg belangrijk is naast onderwijs en gezondheidszorg. Maar Jogi stelt ook, dat er nog veel moet gebeuren voordat iedereen in het land weer veilig kan zijn. 

Volgens hem moet er gekeken worden naar de criteria voor het opleiden van politiemensen. Het aanmeldingsniveau moet verhoogd worden. Jogi pleit ook voor periodieke sport, psychologische testen en antecedenten onderzoeken binnen de korpsen. Volgens hem moeten die niet alleen bij het aanwerven afgenomen worden, maar ook bij de bevorderingen in de verschillende korpsen.

“Laten we gaan kijken hoe de mensen de rangen doorlopen. De selectie moet doorgaan. De sporttesten moeten niet alleen bij het aannemen van mensen afgenomen worden. Ambtenaren met een hogere rang moeten ook onderworpen worden aan de testen. Als ik politiemensen zie met hele grote buiken, dan vraag ik me ook af hoe zij achter criminelen aan zullen gaan”, aldus Jogi tegenover ABC. 

Volgens hem heeft het ministerie van Justitie en Politie inmiddels genoeg middelen om criminaliteitsbeheersing ter hand te nemen. Jogi vindt dat minister Kenneth Amoksi moet aangeven of er extra middelen nodig zijn. Daarvoor moet de regering ruimte kunnen vinden.

error: Kopiëren mag niet!