Netanyahu Tegen Mogelijke Sancties op Israëlische Militaire Eenheid

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft op 21 april verklaard dat hij elke sanctie tegen Israëlische militaire eenheden, met name het Netzah Yehuda-bataljon, fel zal bestrijden. Deze uitspraak volgt op berichten dat de Verenigde Staten overwegen sancties op te leggen wegens vermeende mensenrechtenschendingen door deze eenheid op de bezette Westelijke Jordaanoever. Ondanks de toename van geweld in de regio en recente Amerikaanse sancties die gericht zijn op Israëlische kolonisten, benadrukt Netanyahu zijn afkeer tegen dergelijke maatregelen. Minister van Oorlogskabinet Benny Gantz benadrukte in gesprek met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken het belang van Israëls legitimiteit in tijden van conflict, gegeven haar onafhankelijke rechtssysteem en strikte naleving van het internationale recht door het leger. Deze ontwikkelingen komen te midden van toegenomen spanningen en geweld op de Westelijke Jordaanoever en in de nasleep van de Gaza-oorlog, terwijl beschuldigingen van mensenrechtenschendingen door het Israëlische leger blijven opduiken.

error: Kopiëren mag niet!