Massagraven Ontdekt in Ziekenhuis in Khan Younis, Gaza

Gezondheidswerkers hebben op 21 april 2024 minstens vijftig lichamen blootgelegd in het Nasser Hospital-complex in Khan Younis, Gaza. Deze lichamen, vermoedelijk gedood door Israëlische troepen, werden ontdekt in massagraven binnen het ziekenhuiscomplex, wat leidde tot een intense reactie van de lokale bevolking en veroordeling door Hamas. De civiele beschermingsorganisatie van Gaza meldde dat sommige van de overledenen tekenen van marteling vertoonden. Deze ontdekking volgt op hevige gevechten en de volledige omsingeling van het ziekenhuis door Israëlische tanks in maart. Het Israëlische leger heeft aangegeven de rapporten te onderzoeken, terwijl het gebied al maandenlang het toneel is van een ingrijpende militaire aanval op Hamas. Deze gebeurtenissen onderstrepen de tragische humanitaire gevolgen van het voortdurende conflict in de regio.

error: Kopiëren mag niet!