I Love Coronie monument symbool voor uiting van liefde

Met een bijdrage van personeel van het districtscommissariaat en steun van lokale ondernemers, slaagde Aswin Doorson erin om zijn visie te verwezenlijken, zij het met beperkte financiële middelen. Hij was de kracht achter het I Love Coronie monument. Voor Doorson, een trotse Coroniaan, was het bouwen van dit monument een daad van liefde en toewijding aan zijn geboorteplaats.

Hij prijst de gemeenschap van Coronie voor haar solidariteit en onderstreept in een gesprek met Dagblad Suriname,dat het initiatief vanuit zijn eigen hart kwam. Voor Doorson was het realiseren van dit monument een persoonlijke missie.

Ondanks financiële strubbelingen zette hij door, vastberaden om iets terug te geven aan de plek die hem heeft gevormd. Met bijna alle benodigdheden binnen handbereik, inclusief zelfgemaakte letters en slechts een kleine aankoop van rondijzer, voltooide hij bijna eigenhandig het monument langs de weg.

Het I Love Coronie monument staat nu als een baken van liefde en trots, een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en gemeenschapszin van Coronie. 

In een wereld waarin gemeenschapszin en liefde vaak schaars lijken, herinnert het I Love Coronie monument de gemeenschap eraan dat echte verandering vaak begint met één persoon en één hart vol passie.

error: Kopiëren mag niet!