EZ: De ECD heeft niet correct opgetreden tegen bandenzaak

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) heeft afgelopen week controlewerkzaamheden uitgevoerd bij bandenzaken in het kader van ordening en het tegengaan van prijsopdrijving. 

Het ministerie betreurt het feit dat er niet correct is opgetreden tegen bandenzaken die gesloten zijn door de Economische Controle Dienst (ECD). Hierbij zijn de zaak, de ondernemer en zijn naam zichtbaar in beeld gebracht, wat tegen het recht op privacy van de ondernemer is. Na onderzoek zijn de bandenzaken intussen weer opengesteld. 

In goed overleg heeft minister Rishma Kuldipsingh van EZ afspraken gemaakt met de ondernemers en importeurs. De communicatie tussen beide partijen is hiemee hersteld. 

Momenteel is er geen kostprijscalculatie voor tweedehands banden vastgesteld door de bevoegde afdeling Algemeen Economisch Beleid (AEB) van het ministerie van EZ. Binnen anderhalve week wordt hieraan gewerkt. Het ministerie zal hierover weer in de media treden. 

De ondernemers en importeurs hebben aangegeven dat zij niet tegen ordening zijn, maar dat het wel op de correcte wijze geschiedt. Hierin kan het ministerie zich vinden. 

Het ministerie roept ondernemers op om zich niet schuldig te maken aan prijsopdrijving en andere zaken die behoren tot een economisch delict.

error: Kopiëren mag niet!