Diploma-uitreiking aan Hindi-studenten in Nickerie

De diploma-uitreiking aan de Hindi-studenten van Nickerie door Suriname Hindi Parishad (SHP) vond afgelopen zondag plaats in de Districtszaal van het commmissariaat van Nickerie.

Docent en voorzitter van de Sri Rám mandir de heer Debi, vond het nodig dat de jongeren de Hindi taal leren, want kennis zorgt voor macht en ontwikkeling. “Hoe meer talen je kent, hoe beter dat is voor de ontwikkeling. Dus door Hindi te leren, raakt men zeker niet achter op school”, aldus Debi.

De districtscommissaris van Nickerie Senrita Gobardhan bracht naar voren, dat meertaligheid ontwikkeling brengt. “Door de Hindi taal te leren wordt de identiteit behouden. Er zijn veel mogelijkheden in Hindi boeken beschreven. De geleerden hebben de oplossingen in de boeken voor alles.  Daar moeten we trots op zijn”, aldus de districtscommissaris. 

Het VHP-Assembleelid Hariette Ramdien zei: “We moeten ons niet schamen om Namaste te zeggen en we moeten respect geven om respect te kunnen krijgen.” Zij vindt het geweldig dat er nog kinderen zijn in Nickerie die Hindi willen leren. “De ouders moeten de push geven.  Men begrijpt het nut van Hindi leren niet. Daarover moet meer voorlichting komen”, aldus de politica. Ze stimuleerde de geslaagden ook om naar India te gaan om Hindi te leren. De Hindi taal is net als andere vakken ook belangrijk. De jongeren moeten deze boodschap aan andere jongeren geven, dit heeft meer effect.

Het DNA lid Nisha Jhakri gaf aan dat je door Hindi te leren ook andere talen zal willen leren. Je gaat de Veda, de Ramáyan en andere boeken willen lezen. Ze bedankte de ouders en zei  dat precies hoe je een boom van jongs af moet begeleiden dat hij niet krom groeit, zo moeten zij hun kinderen ook van jongs af de Hindi taal laten leren, want als ze ouder zijn, zal het moeilijk gaan. Ook zij moedigde de geslaagden aan om naar India te gaan. 

De voorzitter van SHP, de heer Pramsoekh S., zei het jammer te vinden dat niet alle mandirs een Hindischool hebben.

error: Kopiëren mag niet!