ED neemt flat in Juhu en andere eigendommen van Raj Kundra in beslag

Het Handhavingsdirectoraat (ED) heeft voorlopig eigendommen ter waarde van Rs 100 crore in beslag genomen die toebehoorden aan Ripu Sudan Kundra (Raj Kundra), echtgenoot van acteur Shilpa Shetty, in een witwaszaak die verband hield met een Pune Bitcoin-zwendel. De bijgevoegde eigendommen omvatten een flat in Juhu op naam van Shilpa Shetty, een bungalow in Pune en aandelen op naam van Kundra.

Raj Kundra zou 285 Bitcoins (ter waarde van Rs 150 crore) hebben ontvangen van de Ponzi en Bitcoin-zwendel die Amit Bhardwaj (inmiddels overleden) beschuldigde van het opzetten van een Bitcoin-mijnboerderij in Oekraïne. De ED beweerde dat het geld door Kundra werd gebruikt om eigendommen in India te creëren.

De ED startte een onderzoek op basis van meerdere FIR’s die door de politie in Maharashtra en Delhi waren geregistreerd tegen Variable Tech Pte Ltd, Amit Bhardwaj (overleden), zijn broer Ajay Bhardwaj en anderen. Er werd aangenomen dat de verdachte in 2017 enorme hoeveelheden geld in de vorm van Bitcoins (ter waarde van Rs 6.600 crore) had ingezameld van het goedgelovige publiek met valse beloften van een rendement van 10% per maand in de vorm van Bitcoins.

De verzamelde Bitcoins zouden worden gebruikt voor Bitcoin-mijnbouw, en investeerders zouden enorme rendementen op crypto-activa moeten behalen. 

De initiatiefnemers hebben de investeerders echter bedrogen en hebben de onrechtmatig verkregen Bitcoins verborgen in obscure online portemonnees. Uit onderzoek van ED bleek dat Raj Kundra 285 Bitcoins ontving van het brein en de promotor van de Gain Bitcoin Ponzi Scam, Amit Bhardwaj, voor het opzetten van een Bitcoin-mijnboerderij in Oekraïne.

De genoemde Bitcoins waren afkomstig van de opbrengsten van misdrijven die Amit Bhardwaj had verzameld van goedgelovige investeerders. Omdat de deal niet tot stand is gekomen, is Kundra nog steeds in het bezit en genot van 285 Bitcoins, die momenteel worden gewaardeerd op meer dan Rs 150 crore.

Eerder werden in deze zaak meerdere zoekacties uitgevoerd en werden drie personen gearresteerd, namelijk Simpy Bhardwaj, Nitin Gaur en Nikhil Mahajan. Ze bevinden zich momenteel allemaal in gerechtelijke hechtenis. De ED had een aanklacht tegen hen ingediend. De hoofdverdachten, Ajay Bhardwaj en Mahendra Bhardwaj, zijn nog steeds ondergedoken. Eerder had de ED eigendommen ter waarde van Rs 69 crore in de zaak bijgevoegd.

error: Kopiëren mag niet!